POSJETA SPORTSKIH VETERANA IZ TURSKE OPĆINE LULEBURGAZ

Veterani Luleburgaz6

Općinu Zavidovići danas su posjetili veterani Nogometnog kluba „Lüleburgaz“ iz turske općine Lüleburgaz u pratnji predstavnika općine, predstavnika Saveza sudija i drugih sportskih veterana. Bila je to uzvratna posjeta s obzirom na to da su veterani Nogometnog kluba „Krivaja“ nedavno takođe bili gosti u Turskoj.

U velikoj sali općine Zavidovići upriličen je prijem i druženje za goste iz Turske gdje su im upućene riječi dobrodošlice i zadovoljstva zbog nastavka dobrih odnosa i produbljivanja saradnje između općine Zavidovići i općine Lüleburgaz.

Gosti su takođe jednoglasni da je zadovoljstvo obostrano kad su ovakvi vidovi saradnje u pitanju, te se raduju nastavku toga i u budućnosti.

Nakon prijema u općini, te razmjene prigodnih poklona, prisutni su otišli u obilazak Spomen obilježja žrtvama rata 1992 – 1995. gdje su gosti iz Turske upoznati sa nekim činjenicama vezanim za našu općinu. Za nastavak druženja planirana je posjeta našem izletištu Kamenica gdje će biti odigrana i prijateljska utakmica između veterana Nogometnog kluba „Krivaja“ i Nogometnog kluba „Lüleburgaz“.

Veterani Luleburgaz

Veterani Luleburgaz1

Veterani Luleburgaz2

Veterani Luleburgaz3

Veterani Luleburgaz4

Veterani Luleburgaz5

 

Podjelite ovu vijest: