POSJETA PREDSTAVNIKA POLJOPRIVREDNOG SAJMA UG „SLOGA“ U SKLOPU „LJETA U GRADU 2017.“

Poljoprivredni sajam2

Prvog dana mjeseca avgusta 2017. godine, općinski načelnik Hašim Mujanović organizovao je prijem na kome su prisustvovali Halil Muharemović ispred udruženja građana „Sloga“ Zavidovići, Šemsa Šabić ispred udruženja žena „Majska ruža“, Samira Hajtić ispred udruženja žena „Zejneb“ i Zejna Hrkić kao predstavnica Srednje tehničke škole – poljoprivrednog smjera.

Muharemović i ostali predstavnici došli su da se zahvale općinskom načelniku što je potpomogao organizovanje Poljoprivrednog sajma u sklopu kulturno-zabavne manifestacije „Ljeto u gradu“.

Naime, u subotu ujutro, mogli smo prisustvovati Poljoprivrednom sajmu u organizaciji UG “Sloga” Zavidovići, gdje su građani mogli kupiti i uvjeriti se u kvalitet proizvoda udruženja koja egzistiraju na prostorima naše općine. Uz izložbu domaćih proizvoda, posjetioci su mogli pogledati i rukotvorine, te starine iz ovog kraja iz poljoprivrede, kao i predstavljanje poljoprivredne mehanizacije i opreme za poljoprivredu od strane firme ITC d.o.o. Zenica.  Također, mnogi od građana su nagrađeni domaćim proizvodima.

Drugi dio sajamske manifestacije održat će se u Zavidovićima za Dan općine 15.09.2017. godine kao „Sajam poljoprivrede, turizma, sporta i inovatorstva u Zavidovićima 2017.“ u organizaciji Prve boračke zadruge Ze-do kantona O.Z. „Sloga-Zavidovići“ p.o. Zavidovići.

Gosti su načelniku u znak zahvalnosti donijeli i prigodan poklon – korpu sa domaćim proizvodima.

poljoprivredni sajam

poljoprivredni sajam1

Podjelite ovu vijest: