SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA IP KRIVAJA U STEČAJU

sastanak-IP-Krivaja

U kabinetu Općinskog načelnika 14.07.2017. godine održan je sastanak kojem su prisustvovali stečajni upravitelj Mr. Hamdija Muratović, pravni zastupnik radnika IP Krivaja u stečaju advokat Samir Karahasanović, te predstavnici radnika IP Krivaja u stečaju Hajrudin Imširović, Senad Šabić, Mirsad Hodžić i Mihret Džaferović.

Tom prilikom isti su načelnika upoznali sa aktuelnim stanjem u IP Krivaja u stečaju sa posebnim osvrtom na donošenje prvostepene presude u vezi raskida kupoprodajnog ugovora sa Krivaja Mobel d.o.o. Prisutni su usaglasili stavove da je potrebno što prije upoznati nadležne u vezi sa aktuelnim stanjem, a načelnik je iste upoznao da će uputiti  poziv ministru, direktoru Razvojne banke, direktoru Zavoda za zapošljavanje Federacije Bosne i Hercegovine, stečajnom upravitelju, te predstavnicima radnika IP Krivaja u stečaju. Navedeni poziv i sastanak trebalo bi da se održi u narednih 10 dana u zavisnosti od aktivnosti pozvanih učesnika sastanka.

Također je usaglašen stav da se o aktivnostima u vezi IP Krivaja u stečaju obavijesti i nadležno tužilaštvo kako bi poduzelo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Tom prilikom načelnik je iskazao bezrezervnu podršku predstavnicima radnika i stečajnom upravitelju u provođenju aktivnosti, te iskazao žaljenje zbog nastale situacije obzirom na iskazanu spremnost stranih investitora u IP Krivaja Zavidovići.

 

Podjelite ovu vijest: