POTPISANI UGOVORI O DODJELI NOVČANIH SREDSTAVA ZA 7 PORODICA KOJE SU PRETPJELE ŠTETU USLJED KLIZIŠTA

1

Danas su u kabinetu Općinskog načelnika potpisani  Ugovori o načinu korištenja novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine i to za sedam korisnika:

  1. Kurtalić Juso,
  2. Keserović Sejad,
  3. Ćebić Elvedin,
  4. Ćebić Hazim,
  5. Burkić Nijaz,
  6. Duvančić Ljubica,
  7. Hadžiefendić Junuz.

Radi se o sedam porodica čiji su stambeni objekti uništeni, a koji su u 2014. godini evidentirani kao oštećeni ili su bili oštećeni naknadnim djelovanjem klizišta te kao takvi nisu za stanovanje. Vlada Federacije BiH odobrila je novčanu pomoć od 245.000,00 KM Općini Zavidovići, te je navedenih sedam korisnika potpisalo ugovore o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od po 35.000,00 KM za izgradnju ili kupovinu stambenog objekta.

Korisnici sredstava novčane pomoći svojim potpisom na ugovor su preuzeli obavezu namjenskog utroška sredstava, a kontrolu će vršiti nadležni zaposlenici Općine Zavidovići nakon isteka ugovorom predviđenog perioda.

Korisnici oštećenih ili uništenih objekata su iskazali zahvalnost kako prema Fondu za pomoć nastradalim, tako i Općinskom načelniku na razumijevanju i uručenoj pomoći.

2

Podjelite ovu vijest: