PRIJEM KOD NAČELNIKA ZA DIREKTORE ŠKOLA IZ ISTANBULA

direktori turskih škola 5

Direktore škola iz Istanbula, koji su boravili u općini Zavidovići, primio je 12.05.2017. godine Općinski načelnik Hašim Mujanović. Na sastanku su prisustvovali i direktor Gimnazije „Rizah Odžečkić“, profesori i učenici iz ove škole, kao i učenice koje su doputovale iz Turske.

Načelnik je u svom obraćanju rekao da općina Zavidovići ima nekoliko bratskih općina u Turskoj, te je govorio o svojoj nedavnoj posjeti toj zemlji. Jedan od direktora instanbulske škole rekao je kako Turska nastoji da održi bratski odnos sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno sa našom općinom jer Enes Turbić iz Zavidovića, koji se nalazi na postdiplomskom studiju u Turskoj, radi na pisanju bosanskog rječnika.

Načelnik je prisutnima prezentovao projekat izgradnje parka pod nazivom „Park demokratije 15. juli“ koji će biti posvećen neuspjelom vojnom puču u Turskoj, a koji se planira graditi u blizini JU Prve osnovne škole Zavidovići.

Također načelnik je istakao kako ovakva druženja treba iskoristiti za razvijanje kulturnih, ali i poslovnih odnosa, te da su neke turske investicije na području općine Zavidovići rezultat upravo ovakvih kulturnih manifestacija i saradnje škola.

Na kraju prijema razmijenjeni su prigodni pokloni i izražena je obostrana želja za nastavkom saradnje.

direktori turskih škola 1

direktori turskih škola 6

direktori turskih škola 3

direktori turskih škola 2

direktori turskih škola 7

Podjelite ovu vijest: