SUSRET NAČELNIKA OPĆINE ZAVIDOVIĆI I GRADA WILTZ

Wiltz 1 3

U okviru programskih aktivnosti Općinski načelnik Hašim Mujanović posjetio je Grad Wiltz sa kojim Općina Zavidovići ima uspostavljenje bratimske odnose na osnovu Odluke Općinskog vijeća Zavidovići o bratimljenju Općine Zavidovići, Bosna i Hercegovina sa Gradom WILTZ – Veliko vojvodstvo Luxemburg, koja je donesena 28.03.2008. godine. Delegaciju Općine Zavidovići je 14.04.2017. godine primio načelnik Fränk Arndt sa saradnicima Raymond Shinn i Michael Schenk. Na prijemu Općinski načelnik Hašim Mujanović se u prvom redu interesovao o našim sugrađanima koji žive i rade na području grada Wiltz. Dalje je razgovarao sa domaćinom o mogućnosti ostvarivanja raznih vidova zajedničke saradnje, te je dogovoreno da se ova saradnja nastavi i naredne godine kada će općina Zavidovići biti domaćin ponovnog susreta.

Neizostavna aktivnost tokom posjete bila je susret sa članovima Udruženja BKC Sloga Wiltz koje okuplja naše sugrađane koji žive i rade u Wiltzu i okolini. Predsjednik udruženja Haso Frkatović i član Ferid Hodžić su predstavili Općinskom načelniku Hašimu Mujanović rad Udruženje, te prostorije i uslove u kojima djeluju. Prostorije koje koristi Udruženje je besplatno obezbijedio grad Wiltz, koji plaća i ostale troškove korištenja ovog prostora.

Inače, posjeta je organizovana prilikom održavanja Međunarodnog omladinskog kupa u fudbalu Wiltz u kategoriji U-2 do U-15, na kojem su učestvovale četiri ekipe Nogometnog kluba Krivaja Zavidovići. Ekipa U-15 Nogometnog kluba Krivaja Zavidovići je osvojila 1. mjesto, dok je ekipa U-13 osvojila 3. mjesto na ovom takmičenju.

Wiltz 2

Wiltz 3 2

Wiltz 5

Wiltz 4

Podjelite ovu vijest: