SASTANAK POVODOM JAVNOG POZIVA ZA ODABIR KORISNIKA POMOĆI ZA IZGRADNJU STAMBENIH JEDINICA UNIŠTENIH ILI OŠTEĆENIH U POPLAVAMA 2014. GODINE

UNDP sastanak

U petak 20.10.2017. godine načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović održao je sastanak sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH), te nevladinih organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) i Hilfswerk International Austria (HWA). Povod sastanka bio je Javni poziv za odabir korisnika/ca pomoći za izgradnju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine. Sastanku su prisustvovali i Pomoćnik načelnika Službe za upravu civilnih poslova, službenik u civilnoj zaštiti, kao i predsjednik Komisije za odabir korisnika pomoći sanacije i izgradnje stambenog fonda u projektu oporavka od poplava na području općine Zavidovići kojima su od strane predstavnika navedenih organizacija date određene smjernice u pogledu pristiglih prijava na Javni poziv.

Ono što je značajno za ovaj Javni poziv jest da će odabrani korisnici/e biti uključeni u izradu Procjene potreba u oblasti ekonomskog razvoja, kroz koju će, za određeni broj korisnika/ca, biti osigurana pomoć u oblasti poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanja u privatnom sektoru.   

Podjelite ovu vijest: