Obavijest o produženju roka za podnošenje prijava po Javnom pozivu u okviru projekta "Zeleno zapošljavanje"

mali farmer

Služba za upravu društvenih djelatnosti i opću upravu Općine Zavidovići obavještava sve zainteresovane stanovnike sa područja mjesnih zajednica općine Zavidovići da se Javni poziv za podnošenje prijava u okviru projekta "Zeleno zapošljavanje" produžava do 28.10.2017.godine.

  Pozivamo predstavnike Savjeta mjesnih zajednica, kao i sve zainteresovane stanovnike mjesnih zajednica, da dana 23.10.2017.godine u 10:00h u prostorijama Razvojne agencije Zavidovići posjete manifestaciju pod nazivom "Info-dan" na kojoj mogu saznati detaljnije informacije o navedenom projektu.

   Projekt "Zeleno zapošljavanje" baziran je na razvoj i unapređenje poslovnih aktivnosti u sektoru agrobiznisa. Ideja projekta je, da postojeći farmeri (neuposleni) uspostave održiva porodična gazdinstva koja će registrirati kao obrte. Stvaranjem i jačanjem infrastrukturne podrške, organiziranom proizvodnjom uz stručni nadzor, osposobljene voditelje porodičnog gazdinstva, te osigurano tržište, omogućit će se povećanje prihoda, koje je moguće ostvariti kroz primjenu metode mješovite proizvodnje. Ova metoda obuhvata: uzgoj stoke, uzgoj voća i povrća, uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja. Unapređenjem infrastrukturne podrške, klasterizacijom i uključivanjem u postojeće lance vrijednosti, korisnicima projekta je osigurano: proizvod sa višim stupnjem prerade, otkup i sigurno tržište.

  Projekt implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče u partnerstvu sa: Razvojna agencija Zavidovići, Općina Zavidovići, Služba za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići, Privredna/Gospodarska komora FBiH, P.U. Centar za edukaciju odraslih, Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Agro-Dolina“ Zavidovići, Opšta poljoprivredna zadruga "Agrofarm" Žepče i Frutti-Funghi“ d.o.o.

Obrazac prijave za Javni poziv možete preuzeti u prostorijama:

- Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče (Stjepana Radića bb, 72230 Žepče);

- Razvojna agencija Zavidovići (Radnička 13 (Omladinsko naselje), 72220 Zavidovići);

- Općina Zavidovići (Mehmed-paše Sokolovića bb, 72220 Zavidovići);

- Služba za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići (Patriotske lige blok C, 72220 Zavidovići);

- UPP „AGRO-DOLINA“ Zavidovići (Dolina bb, 72220 Zavidovići);

Popunjeni prijavni obrazac možete dostaviti lično (svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati) ili putem pošte na slijedeće adrese:

1. Razvojna agencija Zavidovići (Ul. Radnička 13 (Omladinsko naselje), 72220 Zavidovići);

2.Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (Ul. Stjepana Radića bb (Poslovni inkubator),

72230 Žepče);

Javni poziv za odabir korisnika je objavljen na web stranicama i oglasnim pločama projektnih partnera.

Podjelite ovu vijest: