POSJETA OPĆINI ZAVIDOVIĆI DELEGACIJE TURSKE OPĆINE NILUFER

15.septembar 17.14

Općinu Zavidovići 15.09.2017. godine posjetila je delegacija turske općine Nilufer u sastavu općinskog načelnika – Mustafa Bozbey, predstavnika Udruženja „Bošnjaci iz Izmira“ – Hamza Yavuz, predsjednice Udruženja žena sa Balkana – Hayriye Kosova, inžinjera koji je projektovao novu sportsku dvoranu Osnovne škole „Kovači“ i njihovih saradnika. Delegacija je pristigla kako bi prisustvovala svečanom događaju otvaranja renovirane sportske dvorane Osnovne škole „Kovači“ čija izgradnja je rezultat saradnje lokalne vlasti sa općinom Nilufer iz Burse. Čast da presijeku vrpcu na otvaranju ove građevine koja će donijeti radost mnogim školarcima imali su Mensur Sinanović, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, općinski načelnik Hašim Mujanović, kao i predstavnici turske općine Nilufer.

Između općine Zavidovići i općine Nilufer isti dan prije početka ceremonije obilježavanja Dana općine potpisan je još jedan Protokol o saradnji koji za predmet ima saradnju općina na polju ekonomije, kulture, sporta, turizma i razvoja i jačanja općinske administracije, a koji je potpisan u cilju ostvarivanja i unaprijeđivanja međusobne saradnje.

Dobra saradnja naše općine sa Republikom Turskom dala je rezultate u još dva značajna projekta koji su predstavljeni javnosti na Dan općine. Naime, Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini sa Općinom Zavidovići finansirala je renoviranje dva odjeljenja u sklopu Javne biblioteke Zavidovići (Čitaonica - Multimedijalni centar i Kancelarija – staklenik), te izgradnju Konferencijske dvorane u Centru za kulturu Zavidovići.

15.septembar 17.4

15.septembar 17.18

Potpisivanje Protokola o saradnji između općine Nilufer i općine Zavidovići

15.septembar 17.6

15.septembar 17.7

Otvorenje adaptiranih prostorija Javne biblioteke Zavidovići sufinansirano od strane Turske vojne misije u BiH

15.septembar 17.9

15.septembar 17.8

Otvorenje Konferencijske dvorane u Centru za kulturu Zavidovići

15.septembar 17.13

Otvorenje renovirane sportske dvorane Osnovne škole "Kovači"

 

Podjelite ovu vijest: