OBILJEŽEN 15. SEPTEMBAR - DAN OPĆINE ZAVIDOVIĆI 2017.

15

U povodu obilježavanja 22 godine oslobođenja Općine Zavidovići u petak, 15.09.2017. godine, delegacije boračkih udruženja i UBNOAR-a, te Općinskog vijeća i načelnik Općine Zavidovići, Hašim Mujanović, obišli su Spomen-obilježje žrtvama rata 1992-1995. gdje su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe/minutom šutnje odali počast građanima koji su za odbranu ove teritorije dali život i čija su imena uklesana na Spomen ploči u samom centru grada.

15.septembar 17.1

Općinski načelnik obratio se prisutnima, te je istakao da se 15. septembar slavi kao novi rođendan ovog grada.

Nakon toga uslijedila je ulična trka školaraca koja je okupila veliki broj učesnika i koja važi za najmasovniji događaj u okviru obilježavanja 15. septembra, a zatim su se delegacije uputile i na Spomenik palim borcima 1941-1945. gdje su odali počast stradalima i gdje su upriličena obraćanja nekih zvaničnika i predstavnika boračkih udruženja i  UBNOAR-a.

15.septembar 17.2

15.septembar 17.3

 U sali Centra za kulturu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

15.septembar 17.5

Ceremonija oko obilježavanja ovog značajnog datuma za našu općinu počela je dva dana ranije, 13.09.2017. godine, turnirom osnovnih škola u odbojci  na pijesku u Hajderovićima, a nastavljeno je sljedeći dan prijemom za predstavnike branilačkih organizacija, CŽR i  UBNOAR-a, a zatim i prijemom posebno nadarenih/uspješnih studenata i dodjelom nagrada – „Nagrada Alen Mehmedović“ za 23 studenta. Isti dan u holu Centra za kulturu upriličene su dvije promocije knjiga i to autorice Elmire Helać-Mekić dva romana za djecu i mlade: romani „Kamen“ i „Kaldrma“, te autora iz Sarajeva Muhameda Bikić knjiga „Sportski vremeplov“. Osim toga, u holu Centra za kulturu priređena je izložba slika u organizaciji DLU Impresija, kao i šahovski turnir. 

nadareni studenti.jpg 1

udruženja boraca 15.9.17.1

izložba1

izložba2

 

Podjelite ovu vijest: