POSJETA ZASTUPNIKA U SKUPŠTINI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

zastupnici-majska ruža

U četvrtak, zadnjeg dana mjeseca avgusta, Općinu Zavidovići posjetili su zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona: Amra Jupić, Emira Drndo-Čičeklić i Kemal Mušinbegović. Posjeta je upriličena u povodu obilježavanja 29. avgusta - Dana Zeničko-dobojskog kantona, a glavni motiv posjete je bio obilazak zavidovićkog Udruženja žena „Majska ruža“. Vladi Zeničko-dobojskog kantona zastupnica Amra Jupić predložila je posjetu ovom udruženju ponukana uspjehom koje ono ostvaruje u svom radu.

„Majska ruža“ je jedno od najaktivnijih udruženja sa područja naše općine. Njegove članice su uzele sebi za zadatak da mnogobrojne lijepe običaje našeg naroda sačuvaju od zaborava. U brzom vremenu kada se sve tako brzo mijenja i stalno zamjenjuje novim i drugačijim one marljivo rade na očuvanju tradicionalnih bosanskih jela, kao i drugih tradicionalnih zanata. Ono što je vrlo značajno jest i da su uspjele da zainteresuju veliki broj mladih ljudi za rad ovog udruženja, te da ih uključe u svoje aktivnosti.    

Zastupnici iz kantona takođe su prilikom posjete sa predstavnicima Općine obišli Spomen obilježje žrtavama rata 1992-1995., te položili cvijeće i odali počast stradalima u ratu.

zastupnici-majska ruža1

zastupnici-majska ruža2

majska ruža 1

Podjelite ovu vijest: